Ibérico cochinillo/ pattegris
Kilopris: kr 379,-
Selges i enhet 4 - 5 kilo, ca. kr 1 705,- pr. stk.
Beløp som reserveres i Vipps ved bestilling: kr 1 900,-
Ibérico pattegris
Iberico Pattegris (Cochinillo Ibérico)
Denne eksklusive pattegrisen kommer fra den anerkjente Ibérico-rasen – kjent for sin rike smak og fine marmorering. Grisen er maks 3 uker gammel og har kun levd på morsmelk, noe som gir et ekstra mørt og delikat kjøtt. Når den er perfekt tilberedt, får kjøttet en nesten fløyelsmyk tekstur, sammenlignbar med marsipan eller gåselever.
Tilberedningstips
Cochinillo Ibérico tilberedes tradisjonelt i vedfyrt ovn, smoker eller på grillen – men den blir også fantastisk i en vanlig stekeovn. Passer til 4-6 personer.
Del grisen i 6–8 deler før tilberedning. Det gir jevnere stekeresultat og lettere håndtering.
Gni skinnet inn med olje, og krydre med litt salt og finmalt pepper.
Stek eller grill på indirekte varme, ca. 150 °C, til kjernetemperaturen når 72 °C.
Avslutt med høy varme for å gi svoren den klassiske, sprø «crisp».